5.radionica bonsai škole

S veseljem objavljujemo da vas TORA Atelje za umetnost in filozofijo bonsaja i Bosai udruga “Zen” pozivaju na  5. zagrebačku radionicu TORA  bonsai škole. Škola će se održati 31. ožujka i 1. travnja u prostorijama Karate kluba “Adriatic”, Odranska 1 ( iza Vjesnikova nebodera na križanju Savske ulice i Slavonske avenije).

Program događanja je:

  • subota, 31. ožujka u 9:30 demonstracija tradicionalne vještine Japanskog mačevanja IAIDO    www.iaido.com.hr                                   u 10:00 BONSAI DEMONSTRACIJA – demonstrator g. Tomaž Kovšca, predsjednik Slovenskog bonsai kluba – ulaz besplatan
  • nedjelja 1. travnja  od 9:30 –  predavanje i praktičan rad –  g. Tomaž Kovšca. Tema predavanja “Izbor i presađivanje bonsaija u odgovarajuću bonsai posudu”,  nakon predavanja slijedi praktični rad na kojem će  polaznici  moći sami raditi na svojim drvcima – cjena jednodnevne radionice 200 kn

Zainteresirane molimo da se jave na email adresu kontakt@bonsai-zen.hr ili da se registriraju na facebook event.

Detaljnije o događaju

Prvi dan g. Kovšca će održati bonsai demonstraciju. Demonstracija se sastoji od toga da majstor predstavi startni materijal (stablo od kojega će formirati bonsai) te zatim kroz dva ili tri sata vremena taj startni materijal transformira u bonsai. Majstor cijelo vrijeme rada komentira svoje poteze i time prenosi svoje znanje i iskustvo na učenike i zainteresirane posjetitelje. Demonstracija je najbolji način da se zainteresiranima objasni što je to bonsai i kako se od obične male drvenaste biljke stvara bonsai. Ulaz na demo je slobodan.

Drugi dan će se održati radionica koja se sastoji od predavanja i praktičnog rada. Tema jednosatnog  predavanja  će biti  “Izbor i presađivanje bonsaija u odgovarajuću bonsai posudu”.  Predavanje ne zahtjeva apsolutno nikakvo predznanje,  pogodno je za polaznike svih razina znanja ( za one koji već imaju iskustva  i one koji se prvi put susreću sa bonsaijem). Nakon predavanja slijedi praktični dio radionice gdje će polaznik raditi na svojem materijalu, te će uz stručnu pomoć i savjete g. Kovšce imati priliku stvoriti vlastiti bonsai .  Kotizacija za predavanje i radionicu je 200 kuna.

Lokacija događaja


View Larger Map