Bonsai terapija

Hortikulturne aktivnosti u procesu reintegracije u zajednicu

U suradnji s  Centrom edukacije i rehabilitacije u zajednici (CERZ) te Centrom za odgoj i obrazovanje Lug, srdačno Vas pozivamo na besplatno predavanje pod naslovom „Hortikulturne aktivnosti u procesu reintegracije u zajednicu“ koje će se održati 14. lipnja 2014. godine u 10h na adresi Lug Samoborski, Kneza Zdeslava 2 u Bregani.

Na predavanju će biti riječi o jednoj od uobičajenih aktivnosti u gospodarski razvijenim zemljama – radnoj terapiji sa elementima hortikulturne terapije kao svrsishodnoj aktivnosti koja se koristi u vrtićima, školama, bolnicama, staračkim domovima diljem svijeta te procesu koji se odvija u kontekstu ustanovljenog plana edukacije, rehabilitacije i liječenja. Biti će prikazani praktični primjeri aktivnosti sa osobama u području mentalnog zdravlja te osobama s intelektualnim teškoćama- aktivnosti koje uključuju sve faze u vrtu – od razmnožavanja do prodaje proizvoda kao sredstvo za ostvarenje poboljšanja u svom životu. Detaljno će biti predstavljen Osnovni bonsai tečaj koji se redovito provodi u našoj Udruzi, uz ugodno druženje i prirodne sokove sa obližnjeg poljoprivrednog imanja. Na kraju događanja svi ste srdačno pozvani na razgledavanje Balagovih dvora (18 st.) uz stručnu pratnju.

Predavanje, konzumacija prirodnih sokova i posjet dvorcu se ne naplaćuje, prijave na bonsai.udruga.zen@hotmail.com ili preko naše kontakt forme ovdje.